Binnenkort geen blauwe vlaggen meer in de F1?

De oproep om blauwe vlaggen af te schaffen in de Formule 1 vindt steeds meer gehoord.
Tony Fernandes kwam oorspronkelijk met het idee om de blauwe vlaggen af te schaffen. Volgens de teambaas van Lotus zou de Formule 1 er alle baat bij hebben en zou het de sport van meer spektakel voorzien. Indien er geen blauwe vlaggen zijn dan moeten de snellere wagens effectief racen om een andere rijder te dubbelen.

“Rijders worden betaald om in te halen, het maakt niet uit of ze nu vooraan of achteraan het rijdersveld strijden. Het zou goed zijn voor de sport indien we de blauwe vlaggen wegdoen,” luidde het maanden geleden bij Tony Fernandes.

Ook Richard Branson steunt nu het idee van Tony Fernandes. Al is het uiteraard maar de vraag of ze niet allebei het idee opperen zodat hun tragere wagens op iets minder achterstand gereden worden. Nu moeten de wagens van Virgin en Lotus immers ontelbare keren per race opzij om snellere wagens te laten passeren.

“Het zou heel wat leuker zijn indien er niet met blauwe vlaggen zou gezwaaid worden. Ik ben er zeker van dat enkele topteams het niet leuken zouden vinden maar het is een racecircuit en men zou niet moeten vragen dat sommige rijders aan de kant gaan,” aldus Richard Branson.

“Als het dat is wat Tony bedoelt, dan ben ik het helemaal met hem eens. Blauwe vlaggen staan immers niet synoniem voor racen, ze maken de sport enigszins belachelijk.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print