Alonso: “Hoop dat updates van concurrentie falen”

Fernando Alonso hoopt dat de concurrentie er niet in slaagt om een grote stap vooruit te zetten tijdens de GP van Spanje. De eerste race in Europa gaat immers gepaard met een eerste grote pakket aan nieuwe updates.

A post shared by McLaren (@mclaren) on


Na het missen van hun geplande doelen, kent McLaren een moeilijkere start van het seizoen dan eerst gehoopt. Eric Boullier, teambaas bij McLaren, liet verstaan dat het “echte” McLaren te zien zal zijn vanaf de GP van Spanje van komend weekend. Traditioneel gaat deze race gepaard met heel wat updates op alle wagens.

Hoewel de verwachtingen bij McLaren minder uitgesproken zijn sinds bovenstaande uitspraak van Boullier, hoopt McLaren toch de nodige stap vooruit te zetten.

“In Barcelona komen we met een nieuw aerodynamisch pakket”, zegt Alonso, “maar ik denk dat bijna iedereen in de paddock dat zal doen.”

“Dus misschien blijft onze achterstand hetzelfde, of kunnen we wat tijd goed maken, of wordt onze achterstand nog groter. Wie weet? Het is aan ons om het pakket te laten werken zoals we verwachten. Hopelijk slagen andere teams er niet in om alles uit hun updates te halen. Dat is onze hoop.”

Hoewel McLaren er dit seizoen nog niet in slaagde om zich binnen de top tien te kwalificeren, scoorde Alonso in Bakoe opnieuw punten met een zevende plaats. De snelheid op zaterdag lijkt dan ook het grootste probleem.

Boullier liet al verstaan dat het team nieuwe onderdelen uittestte tijdens elke race, in de hoop om de prestaties op zaterdag te verbeteren.

“Vanaf Barcelona slaan we een andere richting uit, maar je kan niet verwachten dat we plotseling iedereen gaan inhalen”, zegt Boullier. “Iedereen komt met nieuwe onderdelen. Monaco, Canada en Silverstone worden ook races waar we met updates komen, elke race dus.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023