Williams vraagt de FIA om incidenten GP van Azerbeidzjan te herbekijken

Opvallend nieuws in de aanloop naar de Spaanse GP. Het Williams F1 team heeft bij de FIA immers een verzoek ingediend om enkele incidenten van tijdens de GP van Azerbeidzjan te herbekijken.


De FIA maakte op maandagavond bekend dat het van Williams een verzoek had ontvangen om enkele incidenten te herbekijken. Opmerkelijk is dat niet bij al de incidenten rechtstreeks een rijder van Williams betrokken was.

Het eerste incident dat Williams wil laten herbekijken is de aanrijding in de eerste ronde waarbij Williams F1-piloot Sergey Sirotkin bij het aanremmen voor de tweede bocht tegen een Force India rijdt. Sirotkin kreeg voor de aanrijding uiteindelijk een gridstraf van drie plaatsen voor de race in Spanje en twee strafpunten op zijn licentie. Bij twee andere incidenten kwam de FIA tot een ander oordeel en dat wil Williams nu laten herbekijken.

Zo was er de aanrijding tussen Esteban Ocon en Kimi Raikkonen in de derde bocht, een aanrijding die eveneens in de eerste ronde plaatsvond maar waarbij er geen straf werd opgelegd.

Later in de race was er een aanrijding tussen Kevin Magnussen en Pierre Gasly in de twintigste bocht. Toen werd er wel beslist om een bestraffing uit te delen. Magnussen kreeg een tijdstraf van tien seconden en twee strafpunten. Williams lijkt met het bijkomend bekijken van de incidenten vooral de gridpenalty van Sirotkin te willen laten herzien.

Bij Williams wil men bovendien ook dat een fase waarbij Sergey Sirotkin tijdens de eerste ronde in de sandwich wordt genomen door Hulkenberg en Alonso eveneens opnieuw wordt bekeken. Ook toen kwam het immers tot een aanrijding en werd er geoordeeld op geen bestraffing toe te kennen.

Bi de FIA wil men de desbetreffende incidenten enkel en alleen herbekijken indien er sprake is van ‘nieuw bewijs’ of zogenaamde ‘nieuwe elementen’ die voordien niet werden meegenomen in de overwegingen van de stewards. Vandaag zal er een teleconferentie plaatsvinden met de stewards die in Azerbeidzjan aangesteld waren om dit te bekijken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023