Alonso: “Ik ben klaar om Aston Martin iets speciaal te bieden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Fernando Alonso steekt zijn enthousiasme voor het nieuwe project van Aston Martin niet onder stoelen of banken, hij is ervan overtuigd dat hij het team ook op zijn leeftijd nog iets speciaal kan bijbrengen.

Het nieuws dat Fernando Alonso zijn carrière zou verderzetten bij Aston Martin in 2023 kwam als een donderslag bij heldere hemel. Op eenenveertigjarige leeftijd trekt hij na twee jaar Alpine de deur in Enstone achter zich dicht en zal hij bij Aston Martin een derde wereldtitel gaan najagen.

Alonso geloof er ook in dat Aston Martin in de toekomst zal meedoen voor de prijzen, anders zou hij er niet mee doorgaan, dat vertelt hij in de Spaanse sportkrant ‘Marca’.

“Ik denk niet dat ik dat zou aanvaarden. Ik zou er niet mee doorgaan als ik niet dacht dat ik minstens nog een kans had. Ik weet niet of het een kans van tien procent is maar ik ga er alleen maar mee door omdat ik geloof dat ik nog een kans heb.”

De kans dat we Alonso volgend jaar voor de wereldtitel zien strijden met zijn nieuwe team is eerder klein maar hij gelooft dat ze het gat met de topteams kleiner kunnen maken.

“Dit is een erg competitieve omgeving, dus om wereldkampioen te worden moet je iets speciaal te bieden hebben. Van mijn kant ben ik klaar om iets speciaal te bieden en ik verwacht dan ook hetzelfde van hen.”