F1-teambaas: “Dan zal het budgetplafond de F1-teams echt dichter bij elkaar brengen”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

De introductie van het budgetplafond en de nieuwe generatie F1-bolides heeft de krachtsverhoudingen al enigszins herschikt maar volgens McLaren-baas Zak Brown zal het nog een tweetal jaar duren alvorens iedereen zich echt veel dichter bij elkaar vindt.

Op het eerste zicht lijkt er na de introductie van het budgetplafond niet heel veel veranderd: Red Bull, Ferrari en Mercedes bevinden zich als top drie nog steeds helemaal bovenaan met een voorsprong op de rest. Toch zal iedereen dichter bij elkaar komen, al vergt dat allemaal nog wat tijd.

“Ik denk dat de verschillen tussen iedereen de komende twee jaar een stuk kleiner zullen worden en dat iedereen dichter bij elkaar komt, ook al hebben we nu allemaal hetzelfde budget te besteden,” vertelt Brown in een interview met McLaren.

“Sommige teams hebben betere faciliteiten, we wachten nog steeds op onze windtunnel die binnenkort klaar zal zijn en onze nieuwe simulator.”

“”Dus ook al is een een gelijk speelveld gecreëerd, en bevinden we ons allemaal in dezelfde situatie wat de uitgaven betreft, er zijn een handvol teams die vanuit een betere technologische situatie en infrastructuur beginnen, teams die wij moeten inhalen.”