Max Verstappen door F1-teambazen verkozen tot beste F1-piloot van het seizoen: “Niet iedereen vond hem de beste”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Ieder jaar vraagt de officiële F1-website aan de teambazen om punten uit te delen aan de rijders en te bepalen wie volgens de teambazen de beste rijder van het seizoen was. Weinig verrassend kreeg Max Verstappen de meeste punten achter zijn naam maar blijkbaar was niet iedereen het unaniem eens dat Verstappen de beste rijder was.

Al de teambazen namen deel aan de stemming maar de stemmen werden wel anoniem verwerkt.De teambazen verdelen punten aan de rijders en daarbij wordt het puntensysteem van de F1-races gebruikt. De volgens een teambaas beste rijder krijgt 25 punten, de tiende beste rijder krijgt 1 punt. Al de punten worden vervolgens opgeteld en daarmee wordt een algemene top tien opgemaakt.

Max Verstappen werd door de teambazen tot beste rijder van het F1-seizoen 2023 verkozen. Daarmee volgt Verstappen zichzelf op want ook vorig jaar werd Verstappen na het behalen van zijn eerste wereldtitel in de Formule 1 door de teambazen verkozen tot beste rijder. Net als in de echte uitslag van het kampioenschap strandde Charles Leclerc op de tweede plaats en dat op ruime afstand van Max Verstappen.

Opvallend is echter dat Max Verstappen niet het theoretisch maximum aantal van 250 punten behaalde. Verschillende teambazen vonden volgens de stemming dat een andere rijder dit seizoen beter was dan Verstappen.

Eveneens opvallend is de terugval van Lewis Hamilton die genoegen moest nemen met de vierde plaats. Hamilton werd dit seizoen bij Mercedes verslagen door teamgenoot George Russell en ook de teambazen vonden Russell dit seizoen overduidelijk beter presteren dan de zevenvoudig wereldkampioen.

Top-10 verkiezing beste F1-piloot volgens de teambazen

1. Max Verstappen – 207

2. Charles Leclerc – 144

3. George Russell – 127

4. Lewis Hamilton – 100

5. Sergio Perez – 91

6. Lando Norris – 81

7. Carlos Sainz – 68

8. Fernando Alonso – 67

9. Valtteri Bottas – 29

10. Sebastian Vettel – 24