Sebastian Vettel onthult: “Er waren gesprekken om bij Mercedes de teamgenoot van Lewis Hamilton te worden”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Tijdens een interview in de ‘Beyond The Grid’ podcast heeft Sebastian Vettel een opvallende onthulling gedaan. Vettel vertelde immers dat er gesprekken hebben plaatsgevonden om eventueel de teamgenoot van Lewis Hamilton bij Mercedes te worden.

Sebastian Vettel nam eind dit seizoen afscheid van de Formule 1 maar het verhaal over zijn F1-carrière is duidelijk nog steeds niet helemaal verteld. In diverse interviews doet Vettel enkele opmerkelijke onthullingen en uitspraken, zo ook over een mogelijke overstap naar Mercedes.

“Misschien was er een kans, ik sprak met Niki, maar om eerlijk te zijn, het was halverwege mijn periode bij Ferrari,” vertelde Vettel tijdens de podcast over zijn mogelijke overstap naar Mercedes.

“Het zou overduidelijk iets immens geweest zijn want Lewis was hun nummer 1, en ik weet niet of ze bij Mercedes graag zouden gehad hebben dat we allebei voor het team raceten. Mijn interesse in een overstap was toen echter niet immens groot, ik was toen erg toegewijd aan Ferrari.”

“Het was mijn droom om het bij Ferrari te doen slagen, dus je praat met elkaar maar het werd niets serieus.”

“Ik denk dat het een enorme uitdaging zou geweest zijn om de teamgenoot van Lewis te zijn, ik denk dat ik ervan zou genoten hebben, maar het mocht gewoon niet zijn.”

“Zoals ik zei, op dat moment lag mijn focus volledig op het winnen met Ferrari. Ik wou niet van team veranderen en met Mercedes winnen, maar het gebeurde gewoonweg niet. Ik berust daarin.”

“Ik denk dat ik ervan zou genoten hebben om met Lewis te racen, we kunnen het goed met elkaar vinden. Ons moment tijdens de GP van Azerbeidzjan in 2017 zou je vandaag omschrijven als een misverstand.” Met dat laatste verwijst Vettel naar de ‘bewuste’ aanrijding tussen hemzelf en Hamilton, iets waarvoor Vettel ernstig bestraft werd.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print