“Dit is een geweldige kans voor Mick Schumacher, hij kan Lewis Hamilton misschien opvolgen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Volgens voormalig F1-piloot Ralf Schumacher krijgt zijn neef Mick Schumacher bij het Mercedes F1 team een unieke kans om eventueel Lewis Hamilton op te volgen.

Bij het Haas F1 team moest Mick Schumacher aan het einde van het seizoen plaatsmaken voor Nico Hulkenberg. Na twee seizoenen in de Formule 1 moet Mick Schumacher genoegen nemen met een plaats langs de zijlijn. Die plaats langs de zijlijn is er uiteindelijk één als reserverijder bij Mercedes.

Volgens velen zal Schumacher proberen om in 2024 terug te keren naar de F1-startgrid. Het jaar langs de zijlijn als reserverijder kan volgens Ralf Schumacher echter ook een enorme kans voor Mick zijn, een kans die uiteindelijk zelfs kan betekenen dat Mick Schumacher mogelijk Lewis Hamilton opvolgt bij Mercedes.

“Het is een geweldige kans voor Mick. Hij kan bij een topteam over de schouders meekijken en veel leren,” aldus Ralf Schumacher in gesprek met ‘Sport1.de’.

“En hij is niet gewoon een ontwikkelingsrijder, waarbij hij helpt om Mercedes via de simulator te laten terugkeren naar de top maar als reserverijder moet hij ook één van de vaste rijders kunnen vervangen. Zoiets is de voorbije drie jaren al meermaals voorgevallen.”

“Lewis Hamilton is een absolute toprijder maar hij is niet langer de jongste. Je weet nooit, dit is volgens mij een win-win situatie voor het team en Mick.”

Mick Schumacher wordt gelinkt aan een mogelijk zitje bij Audi, het huidige Alfa Romeo Racing, in de toekomst maar volgens Ralf Schumacher behoort ook Mercedes tot de mogelijkheden.

“Audi zou zeker logisch lijken, zowel voor Mick als Audi. Maar er kan ook iets gebeuren bij Mercedes,” aldus Schumacher. “Laat ons aannemen dat George Russell opnieuw sneller is dan Lewis Hamilton. Zal Lewis dan doorgaan? Dat wordt interessant om te zien.”

“Maar Lewis heeft zoveel krediet bij Mercedes dat hij zelf een beslissing kan nemen. In ieder geval, geld zal daarbij geen rol spelen. Daarvan heeft hij meer dan genoeg. De beslissende factor zal zijn bij wie de wagen het beste past.”