Alonso: “Ik ben nog niet klaar met de Formule 1”

De toekomst van Fernando Alonso is al een tijdje voer voor speculatie. De Spanjaard laat weten dat hij nog niet klaar is met de F1 maar geeft tegelijk ook toe dat hij niet precies weet wat de toekomst zal brengen.


Als we de laatste geruchten omtrent de toekomst van Alonso mogen geloven gaat hij volgend jaar voor McLaren aan de slag in de IndyCar. De voornaamste reden daarvoor zou dan zijn dat de Spanjaard is uitgekeken op de Formule 1en zich verveelt maar dat ontkent hij zelf.

“Nee, ik verveel me niet,” aldus Alonso in Montreal. “Formule 1 is de topklasse van de autosport en ik droomde al sinds mijn tijd in de karting om hier te mogen racen.”

“De waarheid is dat de resultaten de voorbije jaren voorspelbaar geworden zijn. De GP van Canada is nog maar de zevende race van het seizoen maar we weten nu al perfect hoe de volgende veertien races zullen verlopen. Dat is triest voor de sport.”

Ondanks die voorspelbaarheid benadrukt Alonso dat hij nog altijd houdt van het racen en het bewijs daarvan is de meerjarige overeenkomst die hij vorig jaar bij McLaren heeft ondertekend.

Volgend weekend zal de Spanjaard aan de start staan van de 24 uren van Le Mans en mits een goede afloop wordt er verwacht dat hij in 2019 weer zal deelnemen aan de Indy 500 in de jacht naar zijn ultieme doel, de ‘Triple Crown.’ Hij houdt de boot af en stelt dat het nog te vroeg is om het daarover te hebben want er zijn veel factoren die daarin een rol spelen.

“Waarschijnlijk niet, ik heb er nog niet echt over nagedacht,” antwoordt Alonso op de vraag naar een eventuele deelname aan de Indy 500 in 2019. “Ik weet dat het team veel verschillende opties bekijkt en de Noord-Amerikaanse markt is heel belangrijk voor McLaren. We zullen zien hoe de dingen evolueren.”

Komend weekend zal Alonso zijn driehonderdste race in de Formule 1 betwisten, zonder meer een mijlpaal in zijn carrière. Het record staat op naam van Rubens Barrichello die nog een jaar verder ging nadat hij de grens van driehonderd GP’s bereikt had.

“Toen Rubens dat deed dacht ik dat dat record eeuwig zou standhouden,” aldus de tweevoudige wereldkampioen. “Ik had nooit verwacht dat ik het zou benaderen. Waar zal ik volgend jaar zijn? Wie weet het?”

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen