Alonso: “Ik dacht dat Verstappen een truc met mij wou uithalen”

Fernando Alonso heeft een woordje uitleg gegeven over het feit dat hij Verstappen tijdens de GP van Australië niet meteen inhaalde, zelfs nadat de jonge Nederlander hem druk gesticulerend probeerde duidelijk te maken dat hij hem voorbij mocht gaan.


In de 26ste ronde zorgde de gestrande Haas-bolide van Romain Grosjean ervoor dat er een gele vlag situatie was. Fernando Alonso kwam op dat moment uit de pitstraat en werd nog net voor de eerste bocht ingehaald door Max Verstappen.

Na onderzoek bleek dat de Spanjaard één tiende van een seconde eerder aan de gele vlag was en zodoende onrechtmatig was ingehaald door Verstappen. Omdat het verschil zo klein was besloot racedirecteur Charlie Whiting de zaak in der minne te regelen door de Nederlander te verplichten om zijn positie terug te geven aan Alonso.

Verstappen vertraagde en wou de Spaanse tweevoudige wereldkampioen voorbij laten maar die laatste bleek het zaakje niet meteen te vertrouwen en twijfelde een tijdje om zijn positie terug in te nemen.

“Ik had het gevoel dat ik voor hem reed en ik heb aan het team gevraagd of ze dat konden nagaan voor mij,” aldus Alonso tegen Channel 4. “Ondertussen zag ik dat Max vertraagde en dat hij met zijn armen zwaaide om me voorbij te laten maar ik dacht bij mezelf: ‘dit is misschien een truc.’ ”

“Daarna heb ik nog eens bevestiging gevraagd aan het team en toen ik die had heb ik hem ingehaald. Het was bovendien ook zwaar want je moet toch Max Verstappen nog twintig ronden achter je zien te houden. We hebben geluk gehad dat ik geen enkele fout gemaakt heb en het resultaat was de vijfde plaats.”

Alonso heeft weinig vertrouwen in zijn collega’s. Dat blijkt uit zijn antwoord als men hem die vraag stelt.

“Nee, zeker Max niet. Hij is zeer agressief en met zulke kleine trucs vraag ik liever bevestiging,” grapte Alonso nog tenslotte.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023