Helmut Marko: “Mercedes houdt ons allemaal voor de gek”

Als Mercedes haar befaamde “party mode”gebruikt tijdens de kwalificaties is er geen kruid gewassen tegen de zilverpijlen, tenzij de FIA ingrijpt. Dat vindt Red Bull talentenjager Helmut Marko.


Lewis Hamilton was zonder enige twijfel de te kloppen man in Melbourne tot de virtual safety car de software van Mercedes in de war stuurde. Het lijdt ook geen twijfel dat de Duitse krachtbron de sterkste is en met de speciale “party mode” die kan gebruikt worden tijdens de kwalificaties hebben de Mercedessen nog een tikkeltje extra vermogen.

Het resultaat in Melbourne was dat Lewis Hamilton de pole pakte met zo’n zeven tienden van een seconde op eerste achtervolger Kimi Raikkonen.

“Mercedes houdt ons allemaal voor de gek,” aldus Marko. “Ze kunnen aan de hand van hun motorinstellingen bepalen hoe ver ze voor de rest zullen zijn. Deze keer hadden ze zich blijkbaar misrekend want ze waren veel te snel.”

“Ik zei tegen Ferrari dat Mercedes een halve seconde sneller zou zijn maar ze geloofden me niet. Maar ik denk dat iedereen aan het slapen was, met die motor kan niemand hen wat doen. Ze zijn als het ware van een andere planeet.”

“We hebben een heel goede auto en daarom zitten we er vrij kort op maar zolang de huidige regels van kracht blijven zal alles bij het oude blijven tot 2021.”

Marko roept daarom de FIA op om streng toe te zien op het feit dat er ook nu gelijkheid is op motorisch gebied en niet alleen binnen drie jaar.

“Zelfs Ferrari is aan het ontwaken, ze realiseren zich nu ook dat niemand Mercedes kan kloppen met deze motoren. Er moet meer gelijkheid komen, de huidige motoren liggen verder dan drie procent uit elkaar. De FIA moet optreden,” besluit Marko.

Geschreven door Tom Schots
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023