Alonso: "Ik denk niet meer aan stoppen met F1"

Nadat Fernando Alonso zijn tweede opeenvolgende F1-titel met Renault behaalde liet de Spanjaard weten dat hij bij een derde titel de Formule 1 waarschijnlijk vaarwel zou zeggen. Zjjn uitspraken zorgden toen voor heel wat commotie en negatieve blikken, maar de Spanjaard lijkt zijn mening nu te hebben herzien.

"Kijk eens naar de allerbeste rijders ooit. Schumacher heeft twee titels gewonnen, is vervolgens naar Ferrari gegaan, om dan vijf jaar te wachten op een nieuwe titel. Stel je voor wat voor een gevoel dat moet geven!" zegt Alonso. "Toen ik voor de tweede keer wereldkampioen werd dacht ik aan stoppen. Nu, na 2007 en 2008, heb ik geen datum meer voor ogen. Ik weet dat ik nog veel jaren in de F1 wil rijden!"

Alonso kende vorig jaar een zeer moeilijk seizoen bij McLaren, waarin hij niet de nummer één was binnen het team, maar moest afrekenen met Lewis Hamilton. De Spanjaard koos vervolgens eieren voor zijn geld en verkaste van McLaren terug naar Renault. Een keuze die hem voorlopig nog niet veel plezier heeft opgeleverd. De Spanjaard moet heel hard zijn best doen om de Renault in de top-10 te kwalificeren en ook tijdens de races kent Alonso de nodige moeilijkheden om in de punten te geraken.

Ondertussen draait de geruchtenmolen rondom Alonso opnieuw op volle toeren en wordt de Spanjaard voor de zoveelste keer gelinkt aan Ferrari.

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner