Mosley-video wordt naar FIA gestuurd

News of the World, de krant die vorige week de beruchte escapades van Max Mosley en diens seksvideo aan het licht bracht, heeft vandaag opnieuw onthullingen over het voorval gepubliceerd op haar website. Meer zelfs, de krant gaat ook de beruchte video naar de Senaat van de FIA sturen zodat men zelf kan oordelen over het voorval.

Afgelopen week werd de druk op Max Mosley en zijn positie als FIA-voorzitter opgevoerd. BMW en Mercedes-Benz kwamen met een gezamelijke verklaring over het voorval en nadien volgenden ook Toyota en Honda dat voorbeeld. In Bahrein was Mosley zelfs vanwege de plaatselijke koninklijke familie niet meer welkom om de race bij te wonen.

Afegelopen nacht raakte dan weer bekend dat de American Automobile Association in niet mis te verstane bewoordingen liet weten dat het verwacht dat Max Mosley aftreed als FIA-voorzitter. Een andere mogelijkheid is er volgens de AAA niet.

"De AAA erkent dat de heer Mosley veel jaren heeft toegewijd aan het verbeteren van de interesse in mobiliteit en motorsport. Na grondig overleg kwam de AAA echter tot het besluit dat hij in het belang van iedereen, beter zou aftreden," luidde het in een emdedeling.

 

Klik hier en scoor Sinterklaas-deals met een grote korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sint 2023Sint 2023