Alonso: “Ik had bijna met Hamilton van team gewisseld”

Fernando Alonso beweert dat er, alvorens hij van Ferrari naar McLaren overstapte, een deal op tafel lag waarbij hij en Hamilton van team zouden wisselen.

Eind 2014 raakte bekend dat Fernando Alonso Ferrari zou verlaten en de overstap naar McLaren-Honda maakte. De Spanjaard kreeg het voorbije al de nodige kritiek te verwerken omdat hij eraan vasthield dat hij wel degelijk een goede keuze had gemaakt om bij Ferrari te vertrekken.

Volgens de Spanjaard kon hij bij Ferrari hoogstens opnieuw voor een tweede plaats strijden, terwijl hij bij McLaren-Honda een nieuwe uitdaging kon aangaan. Dat eerste seizoen bij McLaren-Honda was echter een teleurstelling.

Opmerkelijker is echter dat Alonso nu beweert dat er voor zijn overstap van Ferrari naar McLaren-Honda bevestigd werd, er een andere mogelijke deal op tafel lag. Daarbij zou Alonso van Ferrari naar Mercedes gaan en Hamilton de omgekeerde overstap maken van Mercedes naar Ferrari. Het voorstel lag volgens Alonso op tafel voordat Mercedes voor Hamilton een nieuwe meerjarige overeenkomst aankondigde en voordat Alonso bevestigd werd bij McLaren-Honda.

“Ja, dat aanbod was er,” zei Alonso tegenover de Spaanse radiozender ‘Cadena Ser’. “De omstandigheden zorgden ervoor dat het ter sprake kwam, maar Ferrari wenste het toen niet. Ze waren in gesprek met mij om mijn contract te verlengen tot 2019. Het aanbod van Ferrari overtuigde me niet waardoor ik naar McLaren-Honda ging.”

Alonso vraagt zich zelfs af of Hamilton weet dat er ooit zo’n voorstel op tafel heeft gelegen.

“Ik weet niet of Hamilton het ooit geweten heeft,” aldus de Spanjaard.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print