Bottas na snelste tijd: “Er is nog meer op komst”

Valtteri Bottas reed gisteren tijdens de tweede testdag de snelste tijd op het Circuit de Catalunya. De Fin was uiteraard tevreden met die snelste tijd.

Bottas was gisteren een drietal tiende sneller dan Hamilton in de Mercedes. Daaruit valt weinig af te leiden, al is het uiteraard wel een mentale opsteker voor het team. Bottas is er bovendien van overtuigd dat Williams er tegen de eerste race in AustralIë nog beter voor zal staan.

“Ik heb het gevoel dat er nog meer in zit, dat er nog meer op komst is,” aldus Bottas. “Tijdens de vier dagen die ik met Felipe heb gereden hebben we veel geleerd. Er resten ons nog twee dagen en er is nog meer op komst. We hebben nog enkele onderdelen voor Melbourne en indien ze goed functioneren betekent dat een extra stap vooruit. Dit is alvast een mooi uitgangspunt.”

Volgens Bottas bevindt het team van Williams zich momenteel voorafgaand aan de eerste race in een betere positie dan vorig jaar.

“Ik heb het gevoel dat we er op dit moment beter voorstaan, ook al hebben we minder kunnen testen. Het blijft echter moeilijk om voorspellingen te maken. Ik wil met beide voeten op de grond blijven aangezien we nog geen enkele ronde tijdens een race hebben afgelegd. Ik ben echter positief over wat we de voorbije winter en tijdens het testen gedaan hebben,” besluit Bottas.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel de nieuwe F1-game F1 2021 via deze link en steun F1journaal.be

Steun F1journaal.be en koop via onderstaande banner Sale / Solden juli 2021Sale / Solden juli 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print