Alonso: “Ik moet elke race op het podium staan”

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso heeft er alle vertrouwen in dat hij gedurende de resterende races van dit seizoen op het podium kan eindigen. Op die manier blijft de kans op het behalen van een derde wereldtitel in 2010 bestaan.
De huidige rijders zullen het er vast en zeker niet moeilijk mee hebben, met wiskunde bedoel ik dan. De meeste rijders houden er vanaf de start van het seizoen al rekening mee dat het kampioenschap uiteindelijk wel eens beslist kan worden met een verschil van slechts één puntje.

Bij Ferrari doet men naar eigen zeggen niet aan teamorders maar men zal er zonder twijfel de strategie van Alonso nauwlettend in het oog houden. De Spanjaard maakt nog steeds aanspraak op de wereldtitel maar dan zal hij gedurende de overige races telkens vooraan moeten eindigen.

“Bij Ferrari concentreren we ons nog aandachtiger op onze job. Felipe en ik zullen ons voor de volle 100 procent geven tijdens de komende races. Het is noodzakelijk dat ik telkens op het podium kan eindigen. Indien dat gedurende twee races niet het geval is dan wordt het niet makkelijk meer om kampioen te worden. Het circuit van Singapore zou me normaal erg goed moeten liggen”, zo verklaarde Fernando Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner AutoAuto

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print