“Regen willen we niet in Singapore”

Meerdere rijders maken zich momenteel zorgen over het feit dat het dit weekend wel eens kan gaan regenen in Singapore.
De Grote Prijs van Singapore zal komend weekend de derde keer in de geschiedenis van de Formule 1 plaatsvinden. Gedurende beide voorgaande seizoenen bleven de rijders er alvast gespaard van regenbuien. Bij de Duitse renstal Mercedes GP hoopt Nico Rosberg dat hij ook dit seizoen geen combinatie van kunstmatig licht en regenval zal moeten trotseren.

“Ik maak me absoluut zorgen om het weer dat we dit weekend krijgen. Het zal een interessante race worden als het begint te regenen. Persoonlijk hoop ik nu al dat ik me zorgen om niets aan het maken ben want regenval zou op dit circuit wel eens voor een puinhoop kunnen zorgen”, aldus Nico Rosberg.

Verder verklaarde ook Rubens Barrichello nog dat het circuit van Singapore best nog wat geheimen zou kunnen hebben voor de huidige rijders. Zo is geweten dat het circuit op zich al erg glad is in droge omstandigheden. Bij regenval zouden we komend weekend dus wel eens van een extra dosis sensatie kunnen worden voorzien.

“We hebben nog nooit eerder kunnen ervaren hoe het op dit circuit zou zijn tijdens regenbuien. Vorig seizoen bevonden er zich ook nog eens een heleboel hobbels in het wegdek maar dat heeft men dit seizoen behoorlijk weten aan te passen. Het is vooral het eventuele regenweer dat me zorgen baart want het zou het gedrag van onze banden kunnen beïnvloeden. Ook ons zicht zal niet bepaald perfect zijn aangezien we ons ook nog eens midden in de nacht bevinden”, aldus Barrichello.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner WonenWonen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen