Alonso: “Ik nader het einde van mijn F1-carrière”

Alonso heeft laten weten dat hij op het einde van zijn F1-carrière zit. Het is echter niet de eerste keer dat hij daarop zinspeelt. Maar wanneer stopt hij echt?

Alonso heeft in een interview met het Franse ‘L’Equipe’ toegegeven dat hij wel eens op het einde van zijn F1-avontuur kan zitten. Hij zegt wel dat hij pas stopt als hij er geen plezier meer aan beleeft.

“Ik stop pas als ik niet snel genoeg meer ben, als ik niet meer aan de eisen kan voldoen en als ik er geen plezier meer aan beleef. Dan pas is mijn tijd gekomen. Ik heb nu het gevoel dat ik het einde van mijn droom nader.”

“In mijn jongste jaren bouwde mijn vader een kart, die op de McLaren-Honda was gebaseerd. Nu race ik zelfs voor het team,” klinkt het bij de 34-jarige Spanjaard. “Bij Raikkonen, Button en Massa lijkt het wel alsof ze voortdurend door kunnen gaan, bij mij is dat denk ik anders.”

“Wat ik na de F1 ga doen weet ik nog niet, daar is het veel te vroeg voor. Het leven van een F1-rijder vraagt veel van je. Ik denk dat ik na dit avontuur ga genieten van een ‘normaal’ leven. Waarschijnlijk ga ik dat wel combineren met een andere autosport. Le Mans zou daarvoor wel passen, daar ben je niet jaar in, jaar uit mee bezig. De competitie en adrenaline van de F1 ga ik dan in ieder geval missen. Dat staat vast!”

Geschreven door Anouck Jaspers
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}