Alonso: “Ik vind het bijzonder jammer voor Vandoorne”

Fernando Alonso vindt het bijzonder jammer dat iemand zoals onze landgenoot Stoffel Vandoorne, die volgens Alonso superveel talent heeft, in de huidige bijzonder moeilijke situatie bij McLaren zit.

McLaren bevindt zich al langer in een erg moeilijke situatie. Het ene na het andere probleem duikt op en vooral de ene na de andere Honda-motor geeft de geest. Het is zelfs zo erg dat onze landgenoot Stoffel Vandoorne gisteren, amper in zijn vierde raceweekend tot dusver, al voor verschillende motoronderdelen aan zijn vijfde exemplaar zat, terwijl er slechts vier exemplaren per seizoen worden toegestaan.

Dramatisch, anders kan je die situatie niet omschrijven. Vandoorne incasseert daardoor immers een gridpenalty van vijftien plaatsen. Wat echter nog erger is: Vandoorne en McLaren weten nu al dat er doorheen de rest van het seizoen nog heel wat gridpenalty’s zullen volgen. Er zullen doorheen het seizoen immers nog verschillende keren extra motoren of motoronderdelen ingezet moeten worden, waarbij er dus telkens een nieuwe gridpenalty zal volgen.

Ook teamgenoot Fernando Alonso beseft dat McLaren in een bijzonder moeilijke situatie verkeerd. De Spaanse tweevoudig wereldkampioen vindt het bovendien bijzonder jammer dat iemand enorm getalenteerd zoals Stoffel Vandoorne in deze extreem moeilijke situatie verkeerd, een situatie waardoor hij niet eens zijn talent kan tonen.

“Bij Stoffel moesten ze enkele onderdelen vervangen, waardoor hij een gridpenalty krijgt. Het is echt ongelooflijk dat zo’n gridpenalty al in de vierde race volgt,” aldus Alonso. “Ik vind het echt jammer voor hem. Hij is immers een enorm goede rijder, hij heeft enorm veel talent maar kent een moeilijke start van zijn F1-carrière. Ik hoop dan ook dat hij wat geluk kent wanneer hij van achteraan op de grid vertrekt. Misschien kunnen we dicht bij de punten finishen.”

En geluk, dat mag Vandoorne eindelijk wel eens wat hebben. Tijdens het vorige raceweekend in Bahrein kon Vandoorne zelfs de race niet aanvatten omdat er onderweg naar de startgrid een waterlek bij zijn motor werd vastgesteld.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022