Alonso: “Ik vreesde een crash zoals in de indyCar, dat zou verschrikkelijk geweest zijn”

Alpine F1 team
Alpine F1 team

Na een aanrijding met Lance Stroll werd Fernando Alonso in de lucht gelanceerd en vloog hij over het circuit. Alonso vreesde dat hij een crash zoals in de IndyCar zou meemaken.

Aan zijn ademhaling tijdens een contact over de boordradio na zijn aanrijding met Lance Stroll konden we reeds afleiden dat ook Alonso ernstig geschrokken was. Alonso haalde diep adem en liet aan het team weten dat hij ‘oké’ was maar zijn aanrijding met Stroll had veel erger kunnen aflopen, dat beseft ook Alonso.

“Het was niet mooi want wanneer je zo in de lucht hangt dan weet je niet waar je je op de baan bevindt,” blikte Alonso terug. “Ik had het gevoel dat ik veel meer naar links ging en wanneer je daar dan in het hekwerk terechtkomt dat van metaal is dan maak je in de lucht een 360-graden spin.”

“Je ziet zo’n incidenten vaak in de IndyCar en ze zijn erg gevaarlijk. Ik dacht dan ook dat ik in het hek terecht zou komen.”

De stewards oordeelden dat Lance Stroll schuldig was aan de crash maar ondanks de indrukwekkende beelden en het feit dat hij er het slachtoffer van was houdt Alonso er toch een andere mening op na.

“Om eerlijk te zijn, wanneer ik het op tv zie, dan denk ik dat het een race-incident was,” aldus Alonso. “We beweegden allebei op hetzelfde moment naar link en dat triggerde al de rest wat volgde. Het was gewoon voor ons allebei erg ongelukkig.”

“Wanneer je 300 km/u rijdt en je doet een manoeuvre op een tiende van een seconde dan ben je al 200 meter verder gereden. Wanneer je het in slow motion bekijkt dan zal je zien dat hij een fractie eerder dan mij zijn beweging inzet. Wanneer je het tegen normale snelheid bekijkt dan gaan we ongeveer op hetzelfde moment naar de andere kant. Wanneer je het op tv bekijkt dan denk ik dat je niet echt iets anders had kunnen doen.”