Sebastian Vettel: “Dit was erg leuk en een ongelooflijke verrassing”

Aston Martin F1 team
Aston Martin F1 team

Voor Sebastian Vettel kwam het als een complete verrassing dat hij en teamgenoot Lance Stroll zo competitief waren tijdens de race. Vettel en Stroll reden na de eerste ronde zelfs op de derde en vijfde plaats, maar uiteindelijk moesten Aston Martin en Sebastian Vettel tevreden zijn met de achtste plaats.

“Zonder de trage pitstop had ik dubbel zoveel punten kunnen scoren,” blikt Vettel terug op zijn race die verstoord werd toen er tijdens een pitstop een probleem was met het monteren van één van zijn wielen.

Voor Aston Martin had het resultaat zonder de crash van Lance Stroll zelfs nog beter kunnen zijn. Vettel op zijn beurt genoot dan weer enorm van de race.

“Door de trage pitstop had ik wel een leuke race en finishte ik uiteindelijk in de punten. Het positieve is dat we in de punten eindigden en we over een goede racesnelheid beschikten.”

“Je racet uiteindelijk voor de achtste plaats en niet voor P1, P2 of P3 maar ik beleefde nog steeds veel plezier eraan. Jammer genoeg beschikten we op de rechte stukken net niet over voldoende snelheid om echt vlot te kunnen inhalen. Ik moest iets ongewoon proberen, ofwel wat het remmen betreft of door het op een ongewone plaats te proberen. Dat deed ik en het lukte meestal.”

“Ik kende enkele intense en leuke gevechten, in het bijzonder met Kevin Magnussen tijdens de laatste ronde, het was een climax. Hij is één van de moeilijkst in te halen rijders maar hij liet net voldoende plaats.”

“Het was een complete verrassing dat we hier sneller waren dan McLaren en Alpine,” besloot Vettel.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print