George Russell: “Dit was mijn slechtste zondag van het jaar”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de start van de GP van de USA kwam het tot een aanrijding tussen Carlos Sainz en George Russell. Russell excuseerde zich bij Sainz voor de aanrijding en spreekt zelf van “zijn slechtste zondag dit jaar”.

“Eerst en vooral mijn excuses aan Carlos. Ik ben al naar hem geweest om hem te spreken,” vertelde Russell na afloop van de race. “Toen ik aan het aanvallen was richting de eerste bocht, en ik zag dat hij langs de buitenkant van Max zat, verwachtte ik dat hij zou proberen om buitenom zijn positie vast te houden.”

“Van zodra ik door had dat hij probeerde om een cut back te doen bij Max, had ik me al geëngageerd voor mijn remzone en het contact was onvermijdbaar. Als rijder moet je echter met alle mogelijkheden rekening houden.”

“Mocht hij buitenom bij Max gebleven zijn dan zou ik zeker goed gezeten hebben, ik was immers aan het strijden met Lewis, niet met de wagens voor mij.

“Van zodra je begint te vertragen en onderdoor probeert te gaan dan is het moeilijk. Zoals ik zei, het was mijn fout. Er is niet veel meer dat ik erover kan zeggen.”

Ondanks het feit dat Russell zelf kon doorrijden ondervond hij toch heel wat problemen tijdens de rest van de race.

“Aanvankelijk dacht ik niet dat ik veel schade had, maar ik moet zeggen dat het waarschijnlijk mijn slechtste zondag van het jaar was,” besluit Russell.