Carlos Sainz: “Russell verdient zijn bestraffing, ’toprijders’ maken zo’n fout niet”

Ferrari
Ferrari

Volgens Ferrari-rijder Carlos Sainz verdiende George Russell de vijf seconden tijdstraf voor de aanrijding met hem bij de start. Die aanrijding was volgens Sainz “een fout die toprijders niet maken”.

“Ik maakte geen al te beste start,” vertelde Sainz na zijn opgave. “ik denk dat Max echt zeer goed wegkwam, want mijn start was in vergelijking met de Mercedes-rijders niet zo slecht.”

“We hebben hier al heel wat jaren gezien dat je van op de tweede plaats beter start dan van op de polepositie en dat omwille van een reden die we niet echt begrijpen. Ik denk dan ook dat ik niet veel extra uitleg bij de beelden moet geven.”

Na zijn slechte start probeerde Carlos Sainz de tweede plaats te verdedigen tegen Hamilton en Russell, maar die laatste reed tegen Sainz waarna hij spinde en moest opgeven door technische problemen.

“Het is extreem frustrerend om opnieuw een race te beleven waarbij ik slechts één ronde rij,” aldus Sainz. “De bestraffing voor Russell was zeker verdiend. Of die bestraffing vijf seconden, tien seconden of een stop-and-go hoort te zijn, daarover ga ik me niet uitspreken.”

“Ik denk dat je zo’n soort incident in de eerste drie posities nooit ziet omdat de rijders uit de top vier zo’n dingen normaal niet doen.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print