Red Bull: “Gesprekken met de FIA over budgetplafond zijn stilgelegd na overlijden Dietrich Mateschitz”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Red Bull laat weten dat de FIA ermee instemt om de gesprekken aangaande de overschrijding van het budgetplafond on hold te zetten na het overlijden van Dietrich Mateschitz.

Christian Horner en FIA-voorzitter Mohammed Ben Sulayem zagen elkaar afgelopen weekend meermaals om gesprekken te voeren over de overschrijding van het budgetplafond door Red Bull in 2021. De Oostenrijkse renstal is immers nog niet gestraft en bij Red Bull houden ze voet bij stuk dat ze de regels niet overtreden hebben.

Op zondag liet Red Bull in een verklaring weten dat de gesprekken voorlopig stilliggen na het overlijden van de mede-oprichter van Red Bull Dietrich Mateschitz. 

“Na het overlijden van de heer Mateschitz zijn alle gesprekken met de FIA over het budgetplafond en de volgende stappen tot nader order opgeschort”, aldus het team. “De deadline voor een akkoord is verlengd en we verwachten dat de gesprekken in het midden van de week worden hervat.”

Zaterdag trok Christian Horner nog fel van leer tegen de beschuldigingen aan het adres van zijn team. Hij vertelt dat Red Bull absoluut geen voordeel haalde door een overschrijding van het budgetplafond en hij hoopte dat er binnenkort in alle openheid kon gepraat worden over het feit waarom ze volgens Red Bull de regels wel gerespecteerd hebben. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print