Lewis Hamilton: “Jammer dat we net niet winnen maar ik zal Mercedes terug naar de top brengen”

Mercedes F1 team
Mercedes F1 team

Tijdens de race moest Lewis Hamilton nipt het onderspit delven voor Max Verstappen. Hamilton put echter vooral motivatie uit het feit dat hij kon strijden voor de overwinning en hij is vastberaden om Mercedes terug naar de absolute top te brengen.

“Ik ben kapot,” zei Hamilton na afloop van de race. “Het voelde geweldig om aan de leiding van de race te rijden, maar ik had mijn handen vol met de wagen vandaag.”

Hamilton leek even te kunnen gaan profiteren van een problematische pitstop bij Max Verstappen om zo de GP van de Verenigde Staten te winnen maar uiteindelijk moest hij genoegen nemen met de tweede plaats.

“Ik reed aan de leiding en ik zag dat hij zo’n seconde per ronde dichterbij kwam, ik kon niet echt reageren,” aldus Hamilton. “Hij kwam van bijzonder ver op het rechte stuk. Ik denk dat ze zo’n 10 km/u sneller zijn dan ons op de rechte stukken.”

“Aan het einde van het rechte stuk trillen onze spiegels zo enorm hard dat ik niet kon zien waar hij was. Het was dan ook moeilijk om te verdedigen.”

“Hij zou voor ons allemaal een enorme triomf geweest zijn als we hier hadden gewonnen, een enorme beloning.”

Na de sterke prestatie van gisteren kijkt Hamilton echter ook vooral vooruit, hij is vastberaden om Mercedes terug naar de top te brengen.

“Wat ik meeneem van vandaag is dat we over een goede snelheid beschikten,” besloot Hamilton. “Ik ben nog steeds hier, ik weet dat als ze een goede wagen bouwen dat ik hem naar de top zal brengen. We moeten gewoon hard blijven werken.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print