Alonso: “Indien we tegen september winnen dan blijf ik”

“Indien we tegen september winnen dan blijf ik bij McLaren” dat is de opmerkelijke uitspraak die Fernando Alonso in Canada deed. De Spanjaard voert daarmee de druk op McLaren en Honda op.

Blijft Fernando Alonso na het huidige seizoen bij McLaren rijden, maakt hij de overstap naar een ander F1-team of verlaat hij de Formule 1? De speculaties over de Spanjaard zijn toekomst zullen de komende weken alleen maar toenemen en dat heeft Alonso ook voor een groot deel zelf in de hand.

Na een gesmaakt debuut in de Indycar voert Alonso bij zijn terugkeer naar de F1 immers de druk op. Wanneer Alonso gevraagd wordt wat er nodig is om er voor te zorgen dat hij ook in 2018 voor McLaren zal racen antwoordde Alonso immers dat er gewonnen dient te worden.

“We moeten winnen. Indien we voor september ofzo winnen dan neem ik mijn beslissing, dan zal ik bij McLaren blijven.”

Gisteren voerde McLaren de druk ook al op bij motorpartner Honda ook al op. Het liet weten dat er tijdens de komende maanden moeilijke beslissingen zullen genomen moeten worden. McLaren liet ook weten erg teleurgesteld te zijn omdat Honda in Canada de beloofde motorupdate niet voorziet. De voorbije weken waren er al speculaties dat McLaren overweegt om over te stappen naar motoren van Mercedes.

Ook Alonso beseft dat McLaren de situatie graag anders zou zien.

“We willen allemaal winnen. Wat mijn voorgaand antwoord betreft zijn ook de uitspraken van Zak (Brown) over Honda duidelijk. Hij zei dan ook wat je van hem mag verwachten.”

“Hij wil winnen en wil McLaren in een positie brengen waarin het kan strijden voor het kampioenschap. Na drie jaar bevinden we ons nog niet in die positie. Er moeten voor het team dan ook bepaalde zaken veranderen,” aldus Alonso. “Hetzelfde geldt ook voor mij, ik wil winnen.”

Alonso kwam ook nog even terug op zijn overstap van Ferrari naar McLaren.

“Ik heb dit project vervoegd omdat ik kampioen wenste te worden. In dergelijke positie bevind ik me momenteel niet. Indien je niets ziet veranderen dan bevindt je jezelf niet in een competitieve situatie en misschien moet je dan van project veranderen,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel als eerste jouw exemplaar van de nieuwe F1-game F1 22 !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Pre-Zomer Pre-Zomer