“Alonso is de meest complete piloot van de grid en de beste ter wereld”

Niki Lauda, drievoudig wereldkampioen Formule 1, heeft duidelijk een boontje voor Fernando Alonso en dat liet hij ook duidelijk merken.
Niki Lauda twijfelt duidelijk niet aan de kwaliteiten van de Asturiër. Zo vertelde hij dat hij Fernando Alonso als de allerbeste beschouwt maar hij gaf ook toe dat Sebastian Vettel, samen met Lewis Hamilton de grootste concurrent van Alonso, een stapje voor staat op de Spanjaard.

Hij is er ook van overtuigd dat Ferrari hard zal moeten werken om het verschil met beide Red Bull bolides te verkleinen. Hij verklaarde dat het binnen een paar races toch al veel beter zal moeten als ze nog met succes op de hoofdvogel willen jagen.
Ook nam hij de prestatie van Lewis en Sebastian in de openingsrace van het nieuwe Formule 1-seizoen grondig onder de loep.

“Sebastian was bliksemsnel en had een grote voorsprong op Lewis bij het finishen. McLaren was wel veel sneller dan ik had verwacht. Het is nog te vroeg om te zeggen wie er kampioen zal worden want het seizoen is nog maar net begonnen. Vettel is van alle topfavorieten in elk geval het beste gestart.”

Ook vindt Niki de races sinds de komst van Pirelli veel interessanter.

“De banden waren zeer goed in Melbourne, er was geen enkel probleem. Ook de slijtage viel nog mee. Ik denk niet dat er teams zullen zijn die vier pitstops zullen moeten maken wegens bandenslijtage.”

geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print