“Ferrari kan zich beter op 2012 concentreren”

De eerste race van het nieuwe seizoen zit erop. Red Bull liet zien waarom zij opnieuw topfavoriet zijn voor de wereldtitel. Sebastian Vettel greep de overwinning, Ferrari stelde teleur.
Flavio Briatore had een interview met de Finse krant Turun Sanomat. Daarin verklaarde hij dat Ferrari er niet al te veel op moet hopen om Red Bull bij te benen.

“Het kan gek klinken maar ik denk dat Ferrari zich beter op de wagen van 2012 concentreert. Het team heeft wel de benodigde ingenieurs en arbeiders maar het verschil met Red Bull van een halve seconde per ronde in Australië was een eeuwigheid.”

Ook andere kenners geven Ferrari en Fernando Alonso weinig hoop. Zo verklaarde Niki Lauda dat het wel eens een moeilijk seizoensbegin zou kunnen worden voor Fernando en Ferrari aangezien zijn wagen veel trager is dan die van zijn concurrenten.

“De volgende drie races zullen belangrijk worden en de Italiaanse renstal moet een manier zoeken om de wagen te verbeteren vooraleer de races in Europa beginnen.”

De hopeloze situatie is echter nog niet meteen een reden voor paniek. Zo bevond Fernando Alonso zich vorig seizoen ook in een benarde positie en iedereen verklaarde Fernando gek toen hij na de race in Groot-Brittannië van de daken riep dat hij nog kans maakte op de titel…

geschreven door Nicolas Delay
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print