Alonso klaar om de strijd aan te gaan met Mercedes

Voor Ferrari zag het er opnieuw een moeilijk raceweekend uit. Op de eerste oefensessie na, waarin Alonso de snelste tijd neerzette tijdens een ingekorte sessie die een erg vreemd verloop kende, loopt Ferrari constant achter de feiten aan. Een zesde tijd tijdens de kwalificatie kwam dan ook enigszins als een cadeau voor Alonso, maar nu is het vooral focussen op de race.
image
En tijdens die race wil Alonso de strijd aangaan met Mercedes. Ferrari moet immers punten goedmaken op Mercedes in de strijd voor de tweede plaats bij de constructeurs. Een strijd waarin ieder punt de doorslag kan geven maar om punten goed te maken moet je uiteraard in eerste instantie voor je concurrenten weten te finishen.

Laat nou net dat de doelstelling van Alonso zijn tijdens de race. Ook al start hij van op de zesde plaats en maakt hij misschien wel aanspraak op het podium, zijn doelstelling is vooral voor Mercedes finishen. Van een podium durft Alonso immers niet te dromen, zeker als hij terugkijkt naar zijn competitiviteit eerder tijdens het raceweekend.

“Ik heb in het verleden podiumplaatsen behaald die nog onmogelijker leken dan tijdens de komende race, maar ik denk niet dat het eerlijk is om nu aan het podium te denken omdat we als zesde vertrekken en het podium bijna kunnen aanraken. Indien je het mij twee uur geleden zou gevraagd hebben dan zou ik je gezegd hebben dat het podium halen onmogelijk was dus laten we ons vooral op de start en de eerste ronde concentreren. Hopelijk verliezen we geen plaatsen en ik zou het leuk vinden om Mercedes te verslaan,” zei Alonso na afloop van de kwalificatie.

Mercedes staat momenteel op de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Ferrari is dus op achtervolgen aangewezen en krijgt nog twee races om de kloof van elf punten om te buigen in een voorsprong van minstens één punt.

“Ik race hier enkel en alleen om het team te helpen bij het behalen van de tweede plaats in het constructeurskampioenschap. Indien ik hier en in Brazilië voor beide wagens van Mercedes weet te finishen dan hebben we een grote kans dat we tweede eindigen. Morgen (vandaag nvdr.) is dat dus het doel en indien het een podiumplaats is dan is het uiteraard nog beter. Indien we dat niet halen is dat echter niet het einde van de wereld,” besluit de Spanjaard.

Ferrari start morgen op de zesde (Alonso) en dertiende (Massa) plaats, dat is telkens één plaats achter hun naaste concurrenten van Mercedes: Hamilton en Rosberg.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}