Alonso kon niet beter

Eddie Jordan zei vooraf dat we moesten opletten voor Fernando Alonso, die ondanks een achtste startplaats volgens de Ier voor een verrassing kon zorgen. De Spanjaard leek ook lange tijd op weg naar het podium, maar kon zich niet verweren tegen de aanstormende Jenson Button en eindigde als vierde.

image

“Met DRS en alle andere hulpmiddelen is het op dit circuit onmogelijk om je positie te verdedigen”, stelt Alonso. “Een podiumplaats was daarom misschien niet realistisch.”

Desondanks kende de Ferrari-coureur een aangename middag. “Mijn start was erg goed en daarna had ik een paar mooie gevechten”, aldus Alonso. Eén daarvan was met Mark Webber. De Australiër passeerde hem buitenom in Eau Rouge.

“Dat is een bijzondere plek om te knokken voor positie”, vertelt Alonso. “Maar met Mark heb ik altijd goede gevechten. We hebben veel respect voor elkaar. Het is altijd een eerlijke strijd.”

Alonso heeft ook respect voor de prestaties van Red Bull. “Voor alle polepositions en overwinningen die zij de afgelopen 17 races of zo hebben gehaald, kan ik alleen maar complimenten geven”, zegt de Spanjaard. “Elke race wordt het voor ons moeilijker om de titel nog te pakken. Maar zolang het mathematisch nog mogelijk is, blijven we ervoor gaan.”

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Klik hier en bestel jouw F1-merchandise met korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Pre-zomer 2023Pre-zomer 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print