“Waanzin” volgens Button

Jenson Button solliciteerde vandaag openlijk naar de titel “Man van de wedstrijd” door van de 13de plaats naar het podium te rijden. Al ging dat niet volledig van een leien dakje…

“Als ik na de start nog dertiende reed was het makkelijker geweest om het tegen Red Bull op te nemen”, stelde Button na afloop in de persconferentie. “Het was echter een gekkenhuis. Na de eerste bocht raakte iemand mijn achtervleugel en daarna vloog bij Eau Rouge iemands voorvleugel eraf en ik reed daar vol overheen. Beetje eng.”

“Daarna had ik veel moeite om de rest bij te houden omdat ik minder grip had. We bleven doorgaan tot ronde vijf voor mijn pitstop en toen vervingen we mijn voorvleugel. Vervolgens konden we de hele race op zachte banden racen.”

“Het was een leuke race en ik heb ervan genoten. Je denkt altijd: ‘wat als…’, maar een podiumfinish is een goed resultaat en sowieso goed om te finishen nadat Sebastian Vettel vorig jaar me uit de race reed”, aldus Button, die met een komische noot zijn verhaal afsloot.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel het boek van Haas F1-teambaas Guenther Steiner: Surviving to drive!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
bol7daagsebol7daagse
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print