Alonso: “Ik kon vandaag zesde zijn”

Fernando Alonso kende in zijn McLaren pech in Monaco tijdens de kwalificatie. Tijdens het tweede kwalificatiegedeelte moest Alonso op de baan stoppen wegens een probleem met de elektronica. Volgens Alonso was het mogelijk om als zesde te starten.
image
“Het was plots gedaan. Op het stuur werd alles zwart en ik kon niet meer door,” geeft Fernando Alonso een verklaring voor zijn opgave tijdens de kwalificatie. Hij moest zijn McLaren na de eerste bocht parkeren na elektronicaproblemen. “Dat is heel jammer. Zeker in Monaco, waar de kwalificatie erg belangrijk is. Morgen starten we als vijftiende, waardoor je de hele race lang een lijn van auto’s volgt,” zo verwoordt de Spanjaard dat het erg moeilijk inhalen is in Monaco.

Alonso baalt van het feit dat hij geen snelle ronde heeft kunnen rijden. Volgens hem zat er een erg goede startplaats in. “Tijdens de laatste vrije training kon ik een rondje afwerken zonder verkeer. Dan was ik derde. Dat is misschien wat te hoog gegrepen, maar een zesde of zevende plaats was wel mogelijk.”

De verwachtingen van de Spanjaard zijn na de kwalificatie wel verminderd. Hij verwacht niet dat hij morgen veel plaatsen zal kunnen goedmaken. “Na de kwalificatie is de race als het ware al gereden. Op zondag is het normaal gezien vrij saai. Het lijkt dan meer op een optocht dan op een race. De verwachtingen zijn dan ook niet hoog. Als je in Monaco achteraan het veld moet starten, dan eindig je logischerwijs ook achteraan.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed