Verstappen: “De banden wilden niet meewerken”

Max Verstappen moest tijdens de kwalificatie voor de GP van Monaco tevreden zijn met de tiende tijd.

Tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Monaco reed Verstappen nog een sensationele tweede tijd, op amper een tiende van wk-leider Lewis Hamilton. Maar dat een oefensessie niet het echte werk is, dat mocht ook de Nederlander vandaag ondervinden.

Verstappen reeds zich tijdens de kwalificatie immers naar een tiende tijd, uiteraard is ook dat nog een meer dan behoorlijk resultaat voor een rookie in de Formule 1. Doordat teamgenoot Carlos Sainz Jr. na afloop van de kwalificatie gediskwalificeerd werd zal Verstappen morgen echter van op de negende plaats mogen vertrekken.

“Mijn banden werkten niet op de manier zoals ik wilde”, zei Max Verstappen na afloop van de kwalificatie tegenover zijn officiële website. “Om eerlijk te zijn, Q1 ging niet verkeerd, maar daarna heb ik het team gevraagd de banden beter voor te verwarmen. Q2 ging niet naar wens ondanks dat ik een goed rondje reed. Tijdens Q3 reed ik voor mijn gevoel hetzelfde, maar had ik geen grip.”

“Doordat het kouder was geworden, kregen we de banden niet goed op temperatuur en werkten ze niet. Als je banden niet meewerken, kun je niks uitrichten. Ik hoop op een droge race zondag, een probleemloze eerste ronde en een probleemloze race. Ik ben op dit moment erg teleurgesteld, maar we moeten verder”, besluit Verstappen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print

GP van Saudi-Arabië: wk-stand

Door de overwinning van Lewis Hamilton tijdens de GP van Saudi-Arabië hebben Max Verstappen en Lewis Hamilton met nog één race te gaan exact evenveel punten. Verstappen staat

Lees verder »
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner SpeelgoedSpeelgoed