Alonso kritisch voor wereldtitels Lewis Hamilton: “Wereldtitel heeft minder waarde als je enkel met je teamgenoot moet strijden”

Red Bull Content Pool
Red Bull Content Pool

Volgens Fernando Alonso hebben de twee wereldtitels van Max Verstappen in zekere zin meer waarde dan de zeven titels van Lewis Hamilton.

Max Verstappen werd in Japan voor de tweede keer wereldkampioen Formule 1 na een dominant seizoen terwijl zijn eerste wereldtitel in 2021 er pas kwam na een felbevochten strijd met Lewis Hamilton. Daarmee maakte hij een einde aan een periode waarin Lewis Hamilton en Mercedes de sport domineerde sinds de intrede van de hybride-krachtbronnen.

Daarom bekijkt Fernando Alonso de titels van Max Verstappen dan ook anders dan die van Lewis Hamilton. De Spanjaard vindt namelijk dat de dominantie van Mercedes een grote rol heeft gespeeld in de titels van Hamilton.

“Ik heb veel respect voor Lewis, maar toch is het anders als je zeven wereldtitels wint terwijl je alleen met je teamgenoot hoefde te vechten”, aldus Fernando Alonso tegenover ‘De Telegraaf.’

“Dan denk ik dat een kampioenschap minder waarde heeft dan wanneer je minder titels hebt, maar wel hebt moeten vechten tegen andere coureurs met gelijk of zelfs beter materiaal.”

“In 2005 en 2006 had ik zelf een goede start van het jaar en kon ik een voorsprong creëren. Dan hadden anderen misschien een betere auto, maar ik kon dat gat wel handhaven.”

“Ik heb nooit hoeven vechten met mijn teamgenoot om die titels te winnen. Ik zag Max ook niet vechten met Perez of Albon om races te winnen.”

“Maar vooral Schumacher vocht met zijn teamgenoot om vijf keer op rij kampioen te worden en Hamilton vocht met Rosberg en Bottas. Dat is anders, denk ik.”

Fernando Alonso gaat op zijn eenenveertigste nog een nieuw avontuur aan volgend jaar bij Aston Martin. Op het eerste zicht lijkt dat alvast geen verbetering ten opzichte van zijn huidige team Alpine maar hij hoopt toch soms de strijd kunnen aan te gaan met Max Verstappen.

 “Eigenlijk hebben we nauwelijks tegen elkaar gestreden,” zei Alonso. “Dat is erg jammer. Ik wil vechten met de beste coureurs en Max hoort daarbij.”

“Ik heb in het verleden het geluk gehad om met Sebastian Vettel, Lewis Hamilton en Michael Schumacher te kunnen vechten, maar met Max heb ik die kans nooit gehad.”

“Hopelijk gebeurt dat de komende jaren alsnog als ik voor Aston Martin rijd.”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print