Alonso: “Kwaliteit van de banden is niet wat ze moet zijn”

Fernando Alonso reed tijdens de kwalificatie voor de GP van Zuid-Korea een zesde tijd. Volgens de Spanjaard bevinden de banden van Pirelli zich momenteel echt op de limiet.
image
Alonso is overduidelijk niet tevreden met het huidige vormpeil van Ferrari, maar nog minder is hij te spreken over de banden van Pirelli in Zuid-Korea.

“Ik denk dat de banden momenteel zijn wat ze zijn, een band die niet meer dan vijf kilometer kan doen,” aldus een kritische Fernando Alonso. “De kwaliteit van de banden bevindt zich echt op de limiet.”

“Het is echter het zelfde voor iedereen en ik ben er van overtuigd dat iedereen die zich vanaf het begin van zijn ronde voor de volle honderd procent heeft gegeven niet meer dan vijf kilometer uit zijn banden heeft weten te halen. Het helpt niet echt en het is niet leuk om gedurende 95 procent van een ronde zo te moeten rijden.”

“Ik steek de schuld van onze slechte prestaties zeker en vast niet alleen op de banden. Maar de banden zijn niet goed. Dat zien we met het blote oog. De banden zijn echter hetzelfde voor iedereen. Ik ben er zeker van dat indien we een band zouden gebruiken die langer dan 5 kilometer meegaat, onze concurrenten nog steeds een stuk sneller zouden zijn in de laatste sector. We moeten dus een compromis weten te vinden.” besluit de Spanjaard.

Alonso liet ook nog weten dat hij in tegenstelling tot de voorbije races niet meteen indrukwekkend veel beterschap verwacht tijdens de race.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}