Raikkonen: “Nieuwe banden van Pirelli zorgen voor slechtere kwalificatie”

Kimi Raikkonen kende opnieuw een teleurstellende kwalificatie. Volgens de Fin vallen zijn minder goede prestaties tijdens de kwalificatie toe te schrijven aan de nieuwe banden die Pirelli introduceerde in het midden van het seizoen.
image
De voorbije zes races, sinds Pirelli nieuwe banden introduceerde in Duitsland, werd Raikkonen tijdens de kwalificatie vier keer verslagen door zijn Franse teamgenoot Romain Grosjean. Een opmerkelijk verschil met de periode daarvoor. Volgens Raikkonen komt dit dan ook grotendeels door de nieuwe banden die Pirelli introduceerde.

“Sinds we de banden veranderden is het weer meer zoals vorig jaar,” zei Raikkonen in Zuid-Korea. “Voor mij was het overduidelijk beter om op de vorige banden te kwalificeren. Het was wat scherper rijden met de banden vooraan.”

“We moeten bestuderen hoe we dit opnieuw recht kunnen trekken en onze prestaties kunnen verbeteren. We ondervinden er de jongste tijd immers heel wat hinder van tijdens de kwalificatie.”

“Ik ben er van overtuigd dat we er iets op zullen vinden waarmee we het kunnen oplossen. Meestal lost het probleem zich echter wel grotendeels op tijdens de race,” besluit de Fin.

Kimi Raikkonen reed vandaag de tiende tijd maar mag door de bestraffing van Mark Webber morgen van op de negende plaats vertrekken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}