Alonso lokt 170 000 supporters naar Oviedo

Tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso wist op vrijdag maar liefst 170 000 supporters naar Oviedo te lokken voor de ING Renault F1 Roadshow. De Spaanse rijder hoopt alvast dat de supporters tevreden waren.
Renault organiseerde eerder ook al evenementen in Madrid en Sevilla maar deze keer ging het hele gebeuren dus door in Oviedo. Alonso maakte er enkele rondjes in ondermeer zijn go-kart, de Megane Sport RS en de R28 uit de F1. De Spaanse rijder tekende enkele donuts op het wegdek en voerde enkele keren een agressieve burnout uit. De supporters zouden bijna letterlijk door het dak gegaan zijn en zelfs de burgemeester van de stad was aanwezig.

“Vandaag is nog maar eens een droom werkelijkheid geworden want dit was echt een prachtig evenement. Ik dank in eerste plaats de overheid van Oviedo maar ook Renault omdat ze me de gelegenheid hebben gegeven. Er zijn minder dan twintig steden op de wereld die een F1-wagen door de straten kunnen laten rijden dus de mensen uit deze streek mogen trots zijn. Ik hoop dat iedereen genoten heeft van mijn show en ik ben gelukkig omdat er heel veel fans kwamen opdagen. Ik denk dat ik iedereen hier goed heb laten zien hoe een F1-wagen werkt”, aldus Alonso na de Roadshow.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}