Vatanen wil traditionele circuits steunen

Kandidaat FIA-president Ari Vatanen stelde tijdens de Grote Prijs van België zijn toekomstplannen voor de F1 voor aan alle teams. Vatanen vindt alvast dat de sport aan haar traditie moet gebonden blijven, iets dat goed is voor circuits als Silverstone en Spa-Francorchamps.

In 2010 zouden de werken op Donington helemaal moeten zijn afgerond en zou daar dus de Grand Prix van Groot-Brittannië moeten plaatsvinden in plaats van op Silverstone. Volgens vele insiders zou het circuit niet eens klaar geraken omwille van financiële moeilijkheden binnen de organisatie. Zo zou ook de GP van België een jaarlijkse beurtrol krijgen met de Grote Prijs van Duitsland om op die manier het verlies van de voorbije seizoenen te recupereren. De traditionele circuits leveren te weinig geld op en verdwijnen de laatste seizoenen steeds meer naar de achtergrond. Enkel het rijke Monaco kan nooit geraakt worden maar voor alle andere traditionele circuits kan Ari Vatanen misschien nog veel betekenen.

“Ik ben van mening dat we onze traditionele supporters, klanten en sponsors aan het verliezen zijn het zal niet makkelijk worden om hen allemaal terug te winnen. Ik ben om te beginnen niet tegen Donington maar wel voor Silverstone omdat al deze mensen graag naar de races op de traditionele circuits kwamen kijken. Hockenheim is nog zo’n circuit als dat van Silverstone. Soms moet je snel veel verdienen maar traag alles terug gaan betalen en dan lukken dingen wel. Het circuit van Silverstone is er duidelijk een voorbeeld van. Als de tickets te duur geworden zijn voor de gewone mensen en de organisatie boekt verlies, dan klopt er iets niet. De mensen moeten met hun kinderen naar races kunnen komen”, aldus Ari Vatanen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}