Alonso maakt indrukwekkende inhaalrace

Fernando Alonso moest uit de pits starten maar toch kon de Spanjaard nog wk-punten sprokkelen. Alonso blikt dan ook tevreden terug op zijn race.
Alonso moest vanmiddag aan een haast onmogelijke inhaalrace richting wk-punten beginnen, maar uiteindelijk slaagde de Spanjaard erin om toch als zesde te eindigen. Al werd het bijna nog een zevende plaats …

De Spanjaard startte uit de pits en ging de eerste ronde meteen al de pits in toen de safetycar op de baan kwam. Alonso wisselde zijn zachte banden voor de hardere compound, iets wat later een uitstekende strategie bleek te zijn.

Even leek de race voor Alonso nog met een domper af te lopen want Schumacher haalde de Spanjaard nog in tegen de laatste bocht van de laatste ronde. Uiteindelijk werd de Duitser hiervoor bestraft met een tijdstraf waardoor Alonso alsnog zesde werd.

Alonso kon immers de eerste ronden de tragere wagens van de nieuwe teams inhalen. Vervolgens kon hij zijn inhaaljacht verder zetten, gesteund door de nakende pitstops van het ganse rijdersveld.
image

“De race was erg goed en uiteindelijk hou ik er een goed gevoel aan over. Het team had me gezegd dat er niet ingehaald mocht worden, dus toen ik Michael zag … Het zal echter heel wat beter zijn, aangezien ze hem ervoor zullen bestraffen. Waardoor we uiteindelijk toch als winnaar uit de bus zullen komen,” zei Alonso tegen de Spaanse pers, nog voor de bestraffing van Schumacher bekend raakte.

image

Alonso mag met zijn zesde plaats erg tevreden terugkijken op zijn lovenswaardige inhaalrace. Uiteraard is de prestatie op zich te danken aan de aanvallende rijstijl van de Spanjaard, gecombineerd met een uitgekiende strategische keuze toen de safetycar al na één ronde op de baan kwam.

“Het was een erg goede race. We hadden twee sleutelmomenten besproken. Eerst en vooral het inhalen va de zes trage wagens, die van Lotus, Virgin en Hispania. Vervolgens de strategie om zoveel mogelijk wagens in te halen. Beide situaties verliepen voortreffelijk,” aldus Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}