Ook Sauber ziet rijders uitvallen

Beide Sauber-rijders wisten vandaag niet verder dan de helft van de Grote Prijs van Monaco te geraken. Beide rijders kenden een technisch defect aan hun C29.
Bij Sauber wist men in Monaco de kwalificatie met het behalen van een 15de en 16de startplaats af te ronden. Het behalen van punten zou dus sowieso niet makkelijk worden maar dat beide rijders ditmaal opnieuw zouden uitvallen, dat was beneden verwachting. Kamui Kobayashi moest het alvast even zonder versnellingen stellen.

“Het is jammer dat ik diende op te geven want onze wagen had vandaag veel meer te bieden dan tijdens de kwalificatie op zaterdag. Vandaag konden we geen punten scoren terwijl ik een goede start kende. De eerste bocht in Monaco is altijd een moeilijke plaats maar ook hier verliep alles nog goed. Plots kon ik niet meer op schakelen en zat er niets anders op dan de wagen aan de kant te parkeren”, aldus Kamui Kobayashi.

image

Teamgenoot Pedro de la Rosa had in Monaco uiteraard liefst ook willen eindigen. De Spanjaard kreeg een andere strategie mee maar diende uiteindelijk ook op te geven omwille van een hydraulisch probleem.

“Ik had hier graag willen eindigen. De wagen op zich voelde goed aan en ik probeerde bij de start niet in de problemen te komen. Vervolgens wilde ik mijn banden sparen want ik had een andere strategie waarvan ik denk dat ze goed was. Ik kwam achter Petrov te hangen en hoopte het tempo op te drijven. Op zeker ogenblik voelde ik aan het stuurwiel het zwaarder en zwaarder sturen werd. Het was al snel duidelijk, ik kende een hydraulisch probleem aan de wagen”, aldus Pedro de la Rosa.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}