Webber reed te snel in de pitstraat

De Australische rijder Mark Webber wist gisteren dan wel de wedstrijd te winnen in Monaco maar in principe diende ook hij bestraft te worden voor het te snel rijden door de pitstraat.
Om exact 13u31 en 24 seconden werd Mark Webber gisteren aan een te hoge snelheid in de pitstraat gespot. De Australische rijder werd gemeten aan een snelheid van 70,9 km/u. Volgens artikel 30.12 diende hij, net als Michael Schumacher, daarvoor bestraft te worden.

image

Het spreekt voor zich dat de stewards voor het uitdelen van een bestraffing maar een bepaalde tijd krijgen. Indien men niet tijdig overeenkomt over de bestraffing, dan kan men nog steeds een geldboete opleggen. Damon Hill zal het vast te druk hebben gehad met andere rijders want Webber kwam er gelukkig vanaf met een geldboete van 2200 euro.

Gisteren bleek men het alvast niet nodig te vinden om zelfs maar aan te geven dat het incident van Webber onderzocht werd. Als bestraffing hadden de stewards meerdere mogelijkheden voor de hand. Zo kon kon men Webber simpelweg een drive-through hebben laten uitvoeren of men kon de Australiër tien seconden bijtellen zoals dat bij Schumacher twintig seconden werden.

Kamui Kobayashi maakte gisteren dezelfde fout als Webber. Kobayashi kreeg echter wel een drive-through.

a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}