Alonso mag als eerste met nieuwe McLaren F1-bolide testen

Op 26 februari gaat de eerste wintertest in de Formule 1 van start en het is Fernando Alonso die als allereerste met de McLaren MCL33 aan het testen zal gaan.

Een bericht gedeeld door McLaren (@mclaren) op


McLaren zal op 23 februari haar nieuwe F1-bolide, de MCL33, in Woking aan het grote publiek voorstellen. Enkele dagen later gaat op 26 februari de eerste wintertest van start en het is de Spanjaard Fernando Alonso die op die eerste testdag de MCL33 de baan zal opsturen.

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne zal dus tot de tweede testdag moeten wachten alvorens hij met de nieuwe McLaren mag testen. Het wordt op de eerste testdag echter vooral uitkijken naar de betrouwbaarheid.

Vorig jaar verliepen de testdagen ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen erg dramatisch voor McLaren. Op de eerste testdag werden er met de MCL32 amper 29 ronden afgelegd.

Vooral de Honda-motor sputterde toen tegen. McLaren rijdt vanaf dit seizoen met motoren van Renault en het hoopt ongetwijfeld dat de Renault-motor dit jaar voor een stuk minder problemen zal zorgen.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023