Verstappen: “Met de Mercedes-motor zouden we de F1 domineren”

Volgens Max Verstappen zou het Red Bull F1-team de Formule 1 domineren indien het niet met een Renault-motor maar met een Mercedes-motor zou rijden.


Het voorbije seizoen werd het Red Bull F1 team vaak geplaagd door motorproblemen. Daar bovenop kwam ook nog eens dat de Renault-motor niet zo krachtig was als de motoren van Mercedes en Ferrari.

Max Verstappen en teamgenoot Daniel Ricciardo stonden dan ook geregeld met motorpech aan de kant, al slaagden ze er samen ook in om drie races te winnen. Volgens Verstappen had Red Bull de F1 echter kunnen domineren indien ze over de Mercedes-motor beschikten.

“Indien we een Mercedes-motor achteraan onze wagen hadden steken dan denk ik dat ze ons nooit zouden terugzien,” zei Verstappen tegenover ‘Motorsport.com’. “De onze is niet zo consistent als waarover Mercedes en Ferrari beschikken.”

Volgens Verstappen is het echter niet eenvoudig om het concurrentieel nadeel tegenover Mercedes en Ferrari snel op te lossen. Dat is volgens hem ook de reden waarom de Renault-motor nog niet de evenknie is van de motoren van Mercedes en Ferrari.

“Het heeft met verschillende zaken te maken, anders hadden ze het bij Renault uiteraard al lang geleden opgelost.”

Verstappen hoopt om komend seizoen op zijn minst meer voor overwinningen te kunnen strijden en indien mogelijk uiteraard ook de wereldtitel. De Nederlander liet onlangs nog verstaan dat zijn eerste ronden met de nieuwe F1-bolide tijdens de eerste voorbereidende wintertests veel zullen vertellen over wat hij en Red Bull van komend seizoen mogen verwachten.

De eerste wintertest ter voorbereiding van het nieuwe F1-seizoen gaat op 26 februari van start.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sale Solden 2023Sale Solden 2023
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale Solden 2023Sale Solden 2023