Alonso: “McLaren kan nu regelmatig strijden voor Q3”

Fernando Alonso mag dan wel gesneuveld zijn in Q2, de Spanjaard is er van overtuigd dat McLaren nu op regelmatige basis kan strijden voor Q3.

Alonso kreeg na de bemoedigende oefensessies op vrijdag een tegenvaller te verwerken. De verbeterde spec 3 Honda-motor achterin zijn McLaren moest vervangen worden door de oude versie van de motor, dit nadat er een probleem was vastgesteld.

Desondanks slaagde Alonso erin om zich als twaalfde te kwalificeren, vlak voor teamgenoot Stoffel Vandoorne. Volgens Alonso is McLaren vanaf nu in staat om op regelmatige basis te strijden voor een plaatsje bij de laatste tien tijdens de kwalificatie.

“Het was goed. Ik ben tevreden met de ronden die ik reed en met onze performance,” blikt Alonso terug op de kwalificatie. “De wagen voelde al gans het weekend goed aan en ik denk dat dit vandaag het hoogst haalbare was. Het team werkt enorm hard om onze situatie te verbeteren. We brengen ieder raceweekend enorm veel updates mee, waaronder ook iedere keer dat we kunnen nieuwe specificaties voor de motor.”

“Onder normale omstandigheden kunnen we strijden om Q3, dat is positief. We moeten echter nog steeds onze betrouwbaarheid verbeteren en ik hoop op enkele nieuwe bemoedigende signalen tijdens de komende weken,” besluit Alonso.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Profiteer vandaag van uitzonderlijke aanbiedingen bij Bol.com!!!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Select juli 2022Select juli 2022