Red Bull ontkent: “Max Verstappen gaat niet naar Ferrari”

De geruchtenmolen over een mogelijk overstap van Max Verstappen naar Ferrari draait op volle toeren. Verstappen zou volgend jaar al voor Ferrari gaan rijden, zo gaan de geruchten. Red Bull-teambaas Christian Horner ontkent met klem.

Max Verstappen die voor Ferrari zou gaan rijden? Het is niet de eerste keer dat de Nederlander aan een mogelijke overstap naar Ferrari wordt gelinkt. Ook vorig jaar waren er al geruchten dat Ferrari Max Verstappen wou aantrekken, dit als vervanger voor Kimi Raikkonen in 2017.

We zijn ondertussen 2017 en de geruchtenmolen met scenario’s over wie waar zal rijden volgend jaar draait opnieuw op volle toeren. De twee molentjes die het snelst draaien zijn die van Alonso en Verstappen.

Alonso omdat zijn contract bij McLaren eind dit seizoen afloopt en Verstappen simpelweg omdat de Nederlander ondanks zijn ‘meerjarig’ contract bij Red Bull serieus ontevreden is. Verstappen is ontevreden omdat hij dit seizoen niet kan strijden om een overwinning, laat staan om de wereldtitel, iets dat hem naar verluidt wel beloofd zou zijn.

Zowel Max als Jos Verstappen hadden dan ook veel verwacht van het seizoen 2017, een seizoen waarin het reglement op de schop ging en waarvan Red Bull normaal had willen profiteren om de kloof met de absolute top (Lees: Mercedes) te dichten. Er zou gestreden kunnen worden om de wereldtitel. Niets is echter minder waar. Het verschil met Mercedes was tijdens de eerste races van het seizoen groter dan vorig jaar en Daniel Ricciardo kon enkel door een samenloop van omstandigheden winnen in Azerbeidzjan.

De gemoedstoestand van Max Verstappen, en bij uitbreiding heel zijn familie en zijn management, is er dan ook niet op verbeterd de voorbij races. In Azerbeidzjan moest Verstappen voor de tweede race op rij opgeven, de vierde opgave al in acht races. Meer is er niet nodig om de geruchtenmolen nog wat meer te doen versnellen.

De Italiaanse media smullen alvast van de gedachte alleen al dat Verstappen naar Ferrari zou komen. Niets is dan ook onmogelijk in de Formule 1. Red Bull mag dan wel zeggen dat rijders de renstal niet zelf verlaten maar dat het Red Bull is dat rijders aan de deur zet, bij Sebastian Vettel in 2014 was echter het omgekeerde waar. Vettel maakte toen immers zelf de overstap naar Ferrari, dit terwijl hij nog een contract van een jaar had bij Red Bull.

Ook Verstappen heeft nog een contract bij Red Bull maar teambaas Christian Horner liet in het verleden reeds verstaan dat je een rijder niet kan verplichten om in je wagen te rijden indien hij dat niet wil, ook al heb je een bindend contract. Volgens Christian Horner is dat vandaag de dag echter niet aan de orde bij Verstappen en Horner ontkent dan ook met de klem de geruchten over een mogelijke overstap van Verstappen naar Ferrari.

“Nee, ze hebben op geen enkele manier toenadering gezocht voor een mogelijke overstap,” antwoordde Horner op de vraag van ‘Motorsport.com’ of de entourage van Verstappen had aangestuurd op een overstap. “De overeenkomsten zijn erg duidelijk.”

“We kennen onze line-up wat betreft de rijders voor volgend jaar. Daarrond werken we en maken we onze plannen. Al de rest is pure speculatie.”

Christian Horner liet ook nog verstaan dat het ook in 2019 voor Verstappen niet eenvoudiger zou zijn om een overstap te maken. De teambaas van Red Bull trachtte zo meteen ook eventuele speculaties over 2019 de kop in te drukken .

Volgens Horner zou de overwinning van Daniel Ricciardo in Azerbeidzjan ook geen verschil maken voor de contractuele situatie van haar rijders. Er zou dus met andere woorden geen prestatieclausule in het contract van Max Verstappen staan. Zo’n clausule stond wel in het contract van Sebastian Vettel, wat de Duitser uiteindelijk eind 2014 in de mogelijkheid gaf om de overstap van Red Bull naar Ferrari te maken.
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Bestel hier jouw Max Verstappen merchandise !
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sale / Solden juli 2022Sale / Solden juli 2022