Alonso: “McLaren weet nu precies wat te doen”

Fernando Alonso gelooft in een “veel betere” toekomst voor McLaren, nadat zijn team nu “precies weet wat te doen” om hun tegenvallende prestaties om te keren.


McLaren, die de laatste maand volledig opnieuw werd georganiseerd, ontdekte een aerodynamisch probleem op de wagen die niet te zien was in de windtunnel.

Aangezien de focus op vrijdag volledig naar het oplossen van dat probleem ging, werden de resultaten van McLaren steeds slechter. Het probeerde immers te begrijpen wat er verkeerd liep.

Alonso zegt dat al het harde werk nu zijn vruchten heeft afgeworpen. Toch waarschuwt de Spanjaard dat het nog tot volgend jaar kan duren voordat er een grote stap gezet kan worden.

“Ik denk dat we erg hard werken en onze zwaktes erg gedetailleerd onderzoeken”, klinkt het bij Alonso. “We ontdekten een aerodynamisch probleem na drie of vier races en in Barcelona konden we dat nog wat oplossen met een nieuw pakket te introduceren. Daardoor deden we het nog goed in Barcelona en Monaco, maar dan kwamen de originele problemen terug, met slechtere prestaties als gevolg.”

“Na vier vrijdagen volledig te hebben gefocust op aerodynamische testen, waardoor we het raceweekend wat links lieten liggen, hebben we nu heel wat informatie om mee verder te werken. Volgens mij zijn we nu dan ook op het punt gekomen dat we exact weten wat we doen. Er zijn een aantal dingen die we moeten oplossen, maar laat ons zeggen dat 70 procent van de kennis naar de wagen van volgend jaar zal gaan. Er is immers tijd nodig, zo’n drie à vier maanden, waardoor het beter is om die tijd te investeren in de wagen van volgend jaar.”

“Het is soms goed om het probleem volledig te analyseren”, gaat Alonso verder. “Zo verliezen we betere prestaties, maar begrijpen we wel de wagen. Ik zie dan ook een duidelijke en een mooie toekomst.”

Alonso denkt ook dat de nieuwe manier van werken, met onder andere het vertrek van Eric Boullier en de komst van James Key, zijn vruchten zal afwerken. “Ik ben blij met de nieuwe richting die we inslaan. We moeten eerlijk zijn met onszelf, de problemen begrijpen en beseffen dat de prestaties niet goed genoeg zijn. Vanaf je toegeeft dat de wagen niet snel genoeg is, ga je op zoek naar nieuwe ideeën, nieuwe mensen, nieuwe filosofieën.”

“Externe mensen aannemen, met een andere manier van denken, de structuur van het team aanpassen, een simpele manier van werken hanteren, … dat zijn allemaal positieve stappen om McLaren opnieuw competitief te maken in de toekomst.”

“Dit is Formule 1. De wagen zal dan ook niet dag op dag veranderen. Daar is tijd voor nodig. Maar wat er de laatste twee à drie Grote Prijzen is gebeurd, lijkt me meer dan logisch.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print