Hamilton na vijfde tijd: “Mercedes heeft werk te doen”

Mercedes is voorlopig op achtervolgen aangewezen in Hongarije. Volgens Hamilton hadden ze bij het team dan ook afgelopen nacht heel wat werk te doen.


Met een vijfde tijd voor Hamilton tijdens zowel de eerste als de tweede oefensessie is Mercedes enigszins op achtervolgen aangewezen. Tijdens de tweede sessie slaagde de Brit er weliswaar niet in om een snelle ronde op de ultrasoft neer te zetten, toch meent Hamilton dat Ferrari en Red Bull momenteel beter zijn op de Hungaroring.

“Het was een redelijk normale dag,” blikte Hamilton gisteren terug op de eerste oefensessies. “Zoals we verwacht hadden zijn Ferrari en Red Bull redelijk snel en hadden ze iets meer snelheid dan ons. We hebben tijdens de nacht werk te doen.”

Het is voor Mercedes dan ook te hopen dat ze afgelopen nacht nog wat extra snelheid hebben gevonden. De strijd om de polepositie is op de Hungaroring immers erg belangrijk, inhalen is er immers zeer moeilijk.

“Het is een tricky circuit en de banden worden snel te warm, vooral de achterbanden zijn daarbij een probleem.”

“We zullen onze debriefing doen en grondig alles analyseren om te kijken welke aanpassingen we moeten doen. Ik hoop dat we tijdens de nacht iets vinden en dat het tijdens de laatste oefensessie droog blijft zodat we de wijzigingen kunnen uittesten.”
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en koop bij Bol.com via onderstaande banner Naar Buiten 2021Naar Buiten 2021

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print