Alonso mist de smaak van champagne

Tijdens de persmeeting na de kwalificatieritten gaf Fernando Alonso toe dat hij vooral de smaak van champagne heeft gemist.
Het is van eind 2008 tijdens de gp van Japan geleden dat de Spaanse wereldkampioen nog op de hoogste trede stond. Fernando heeft noodgedwongen twee seizoenen in de middenmoot moeten doorbrengen met als enige uitschieter een podium in Singapore vorig jaar.

Nadat Ferrari in de wintertests over een degelijk potentieel bleek te beschikken was het wachten op de eerste echte confrontatie. Met een tweede en derde startplaats lijkt de bevestiging er te zijn.

Ook voelt de Spanjaard zich weer even strijdlustig als in zijn beste dagen, zowel in de auto als verbaal. Op de vraag of hij teamgenoot Filipe Massa zou gaan aanvallen in de start wikte hij nog wel zijn woorden zorgvuldig.

Maar toen Sebastian Vettel nog wat olie op het vuur gooide door Fernando aan te sporen om toch maar een poging te wagen repliceerde de tweevoudig wereldkampioen dat beide Ferrari’s zich misschien voor de red Bull van Sebastian kunnen wurmen in de start. Hij voegde met een knipoog naar de Duitser eraan toe dat de derde plaats nog niet zo slecht zou zijn.

Door Stefaan Seys
a:0:{}
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}