Alonso na 13de tijd: “Mijn beste kwalificatie van het jaar”

Fernando Alonso kwalificeerde zich als dertiende voor de GP van Groot-Brittannië en was daarmee erg tevreden. Hij vond het zijn beste kwalificatie van het seizoen.


Fernando Alonso behaalde met een dertiende tijd zijn beste prestatie tijdens de kwalificaties uit de laatste vier races. Hoewel een dertiende tijd niet meteen tot grote vreugde leidt, is Alonso erg tevreden. Het circuit van Silverstone haalt immers het pijnpunt van de McLaren naar boven, namelijk de magere downforce.

“Vandaag reed ik niet op de limiet, maar erover”, vertelt Alonso tegenover de Spaanse pers. “Ik denk dat deze kwalificatie mijn beste van het jaar is.”

“Het hele weekend lang gaat het al goed. Rekening houdend met onze mogelijkheden, waren we vrij competitief vandaag. Ik ben dan ook blij en hopelijk kunnen we morgen punten scoren. Het is een lang circuit waar veel downforce nodig is.”

“We wisten vooraf wat onze problemen gingen zijn en we slaagden er in om een moeilijke kwalificatie succesvol af te ronden. Het is ook mooi meegenomen dat we vanop de propere kant starten.”

De afgelopen races zette Alonso zijn team onder druk om nieuwe onderdelen op de wagen te plaatsen. “Hopelijk kunnen we in Duitsland en Hongarije opnieuw updates meebrengen. We weten immers dat we nog enkele tienden te kort komen om te strijden met teams als Haas en Sauber.”

Met zijn dertiende plaats doet Alonso het opnieuw beter dan zijn teamgenoot Vandoorne. De tussenstand in de kwalificaties is dan ook 10-0 in het voordeel van de tweevoudig wereldkampioen.
a:0:{}
De Australiër Daniel Ricciardo heeft tijdens de eerste oefensessie voor de GP van Duitsland de snelste tijd gereden. Onze landgenoot Stoffel Vandoorne was twintigste en laatste.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022