Sebastian Vettel vreesde dat hij de kwalificatie zou missen

Het zag er deze ochtend even niet goed uit voor Sebastian Vettel. De Duitser had last van een stijve nek en vreesde even dat hij de kwalificatie aan zich voorbij zou moeten laten gaan. Uiteindelijk kwalificeerde Vettel zich toch als tweede op de eerste startrij.


“Om eerlijk te zijn geloofde ik deze ochtend niet in mijn kansen op de polepositie, ik was zelfs niet zeker of ik aan de kwalificatie zou kunnen deelnemen,” zei Vettel na afloop van de kwalificatie.

“Ik was blij met mijn laatste snelle ronde, ik leek wat tijd te verliezen op de rechte stukken waardoor ik wat tow miste maar ik denk dat het erg close was. Ik ben tevreden met de tweede plaats, het geeft ons kansen tijdens de race.”

Door zijn nekproblemen ondervond Vettel ook tijdens de kwalificatie nog hinder tijdens het rijden. Uiteindelijk weerhield dat de Duitser er dus echter niet van om een plaatsje op de eerste startrij te bemachtigen.

“Het is niets dramatisch, de sessie was oké deze ochtend. We hielden er iets vroeger mee op maar het ging.”

“Ik weet niet wat er gebeurde, mijn nek was een beetje stijf. Uiteindelijk kwam alles opnieuw wat los te zitten. Ik maak me geen zorgen voor de race. De snelheden zullen immers lager zijn dan tijdens de kwalificatie.”
a:0:{}
Fernando Alonso klaagt al eens graag tijdens de races over de boordradio. Volgens collega-rijder Kevin-Magnussen is dat niet verwonderlijk. De Deen vergelijkt Alonso zelfs met de Braziliaanse voetballer Neymar, die het voorbije wk voetbal geregeld tegen de grond ging liggen en zo trachtte de scheidsrechter te beïnvloeden.
Gewoon nieuwsitem
a:0:{}

Koop nu jouw F1-merchandise met een mooie korting!
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Print
Steun F1journaal.be en bestel via onderstaande banner Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen